Kausitapahtumat

Kausitapahtumat tarjoavat Urasampo-hankkeen kohderyhmälle ajankohtaisia koulutuksellisia palveluita, joihin voi osallistua matalalla kynnyksellä. Kausitapahtumia ovat mm. koulutuskausiemme avajaiset, erilaiset teemapäivät kovatasoisine kouluttajavieraineen (Oulussa ja muualla Pohjois-Suomen alueella), CV-valokuvaukset, Keskustelufoorumit sekä Webinaarit.

Avoinna oleviin tilaisuuksiimme pääset ilmoittautumaan täällä.


Teemapäivät – Tulossa:


Mindfulness työnhaun tukena

Tiistai 9.4. klo 8.15-16.00
Vanhan Paloaseman Baari, Kauppurienkatu 24, Oulu

Mindfulness – mistä on kyse ja mihin menetelmällä pyritään? Tässä teemapäivässä kuulemme, millä tavalla mindfulness voisi toimia työnhaunkin tukena. Kouluttajan johdolla etsimme vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

• Kuinka voin hyödyntää menetelmää ja harjoitteita omassa arjessani?

• Miten helpotan stressiä, ahdistusta, mahdollisia univaikeuksia?

• Kuinka vahvistan kykyäni olla läsnä tässä hetkessä?

• Miten voin parantaa keskittymiskykyäni?

• Kuinka voi lisätä tyytyväisyyttä elämässäni?

Tässä tutkimustiedon, harjoitteiden ja kokemuksellisen oppimisen vuorotteluun rakentuvassa teemapäivässä saat ohjeistusta myös omatoimiseen mindfulness-harjoitteluun.

Asiantuntijana Tiia Kallio, Axico.

Ilmoittautuminen käynnissä.


Hyvä tietää työoikeudesta

Keskiviikko 22.5. klo 12.30-16.00
Vanhan Paloaseman Baari, Kauppurienkatu 24, Oulu

Iltapäivän aikana perehdymme työlainsäädäntöön käytännössä. Aiheina ovat muun muassa työnantajan ja palveluksessa olevan oikeudet ja velvollisuudet, palvelusuhteeseen ottaminen ja ehdoista sopiminen, henkilötietojen käsittely, henkilöarviointi ja yhdenvertainen kohtelu.

Työoikeusasiat ovat viime vuosina olleet muutospaineiden alla – tässä koulutuksessa voit kysyä ajankohtaisimmat tiedot suoraan lakimieheltä.

Asiantuntijana lakimies Tuomas Oksanen, Insinööriliitto.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen avautuu perjantaina 26.4. klo 10.00.


CV-valokuvaus

Tiistai 28.5. klo 12.00-15.45
Insinööriliiton toimisto, Hallituskatu 29 A (4. krs), Oulu

Tule ammattikuvaajan kuvattavaksi - saat maksutta edustavan kuvan itsestäsi CV:tä tai vaikkapa LinkedIn-profiiliasi varten! Kuvausvuoroasi odotellessa tarjolla on kahvia ja teetä.

Kuvauksen toteuttaa Studio Ollila.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen avautuu perjantaina 26.4. klo 10.00.


Keskustelufoorumit työelämän ajankohtaisista ilmiöistä

Urasammon säännölliset Keskustelufoorumit ajatustenvaihdosta ja yhdessä aikaansaamisesta kiinnostuneille korkeakoulutetuille. Ajankohtaisten foorumien keskusteluteemat valikoituvat kysynnän ja palautteen mukaan.

Ohjatut tilaisuudet sisältävät teemanmukaisia asiantuntija-alustuksia, pienryhmätyöskentelyä sekä arviointi- ja jatkosuunnitelmakeskusteluja. Keskustelufoorumit voidaan toteuttaa myös työpajoina tai verkkokeskusteluina. Oulussa järjestettäviin tilaisuuksiin otamme mukaan 15 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Kevään 2019 keskustelufoorumit löydät alta.


Keskustelufoorumi: Visuaalinen CV Canvalla

Torstai 14.3. klo 12.30-15.30
Insinööriliiton toimisto, Hallituskatu 29 A (4. krs), Oulu

Olethan päivittänyt CV:si niin, että siitä käy selkeästi ilmi osaamisesti, keskeisin työkokemun, koulutustausta ja yhteystiedot? Jos nämä avainkohdat jo löytyvät, mutta kaipaat vielä uutta visuaalista ilmettä ja tapaa erottua muista hakijoista, kannattaa ilmoittautua tähän työpajamaiseen iltapäivään. Käymme tiiviisti keskustellen läpi olennaisimmat asiat, jotka visuaalisen CV:n tekemisessä kannattaa ottaa huomioon. Perehdymme Canvan perustoimintoihin, minkä lisäksi saat konkreettisia vinkkejä oman visuaaliseen CV:seen liittyen.

Keskustelufoorumin asiantuntijoina Urasammon Hanna Kela ja Venla Vuorjoki.

Ilmoittautuminen päättynyt.


Keskustelufoorumi: Innostumisia ja onnistumisia

Verkkojulkaisujen sarja 11.4. alkaen

Urasampo-hankkeen tavoitteena on tuottaa työnhakuun ja urasuunnitteluun liittyviä onnistumisia asiakkailleen. Lisäksi yhtenä Urasammon tilaisuuksien ja palveluiden erityispiirteenä on niiden innostavuus aktiiviseen ja tehokkaaseen työnhakuun, uusinta tietoa ja tehokkaimpia työnhaun välineitä hyödyntäen. Keväästä 2019 alkaen pureudumme Urasammon somekanavissa näihin innostumisen ja onnistumisen teemoihin - yhdessä Urasammon nykyisten ja entisten asiakkaiden kanssa.

Verkkojulkaisuissa kuulemme Urasammon asiakkaiden onnistumistarinoita ja uravalmentajiemme käytännönläheisiä vinkkejä sekä keskustelemme hankkeen eri kanavissa työnhaun onnistumisen edellytyksistä monesta eri näkökulmasta.

Urasampo LinkedIn - Urasampo Facebook - Urasampo Instagram


Keskustelufoorumi: Kevytyrittäjyys

Torstai 23.5. klo 12.30-15.30
Insinööriliiton toimisto, Hallituskatu 29 A (4. krs), Oulu

Monella on työnhakijana halukkuutta lisäansioihin sivutoimisen yrittäjyyden, freelance-tyyppisten töiden tai ns. kevytyrittäjyyden kautta. Mitä kevytyrittäjyys on? Mitkä ovat itsensätyöllistäjän vastuut ja velvollisuudet? Mistä asioista laskutuspalveluyritys huolehtii? Mille toimialoille ja millaiseen toimintaan laskutuspalveluiden kautta toimiminen parhaiten sopii? Miten kevytyrittäjyys vaikuttaa työttömyysturvaan?

Tässä tilaisuudessa keskustelemme asiantuntijoiden kanssa, mitä itsensätyöllistäminen vaatii esimerkiksi oman osaamisen hinnoittelun, markkinoinnin ja toimeksiannoista sopimisen osalta. Käymme myös läpi, mitä laskutuspalvelun kautta toimiminen on käytännön tasolla.

Foorumin puhujavieraat vahvistetaan myöhemmin.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen avautuu perjantaina 26.4. klo 10.00.


Urasammon Webinaarituotanto – Livenä ja tallenteina

Ajankohtaiset ja korkeatasoiset webinaarit tarjoavat keskeiset työnhakuopit tiivistetyssä muodossa koko Pohjois-Suomen alueelle. Webinaareihin osallistut kätevästi vaikka kotisohvaltasi. Et tarvitse osallistumiseen mitään tiettyä erikoisohjelmistoa tai -välineitä, kuulokkeiden käyttöä toki suositellaan. Kun olet ilmoittautunut, saat osallistumislinkin ja tarkemmat ohjeet hyvissä ajoin ennen webinaaria. Webinaarien kesto on noin 75 minuuttia.


Kevätkauden 2019 live-webinaarit:

Keskiviikko 13.3. klo 14.00-15.15 Johdatus nykyaakaiseen työnhakuun / Asiantuntijana Jaana Lauri, Koreko

Maanantai 18.3. klo 14.00-15.15 Valmistautumalla hyöty irti rekrymessuista / Asiantuntijana Jaana Lauri, Koreko

Tiistai 19.3. klo 14.00-15.15 Jos et sä soita (kylmät puhelut työnantajille) / Asiantuntijana Jaana Lauri, Koreko

Keskiviikko 20.3. klo 14.00-15.15 Avaimet onnistuneeseen haastatteluun / Asiantuntijana Jaana Lauri, Koreko

Tiistai 26.3. klo 14.00-15.15 Henkilöbrändin rakentaminen verkossa / Asiantuntijana Riikka Annika Keskitalo, HC Services

Löydät tulevien webinaarien tarkemmat koulutuskuvaukset täältä.

Menneet webinaarit tulevat tallenteina tarjolle noin viikon kuluttua live-lähetyksestä ja ovat katsottavissa noin vuoden ajan. Tallennekirjastomme tämänhetkisen tarjonnan löydät klikkaamalla tästä.

Ilmoittautuminen tuleviin live-lähetyksiin on käynnissä täällä.HUOM. Mikäli tarkoituksenasi on näyttää webinaarejamme isommalle ryhmälle kerralla (oppilaitokset, TE-toimistot, ammattiliitot yms.), olethan yhteydessä meihin sähköpostitse ohjeistuksen ja käytännön järjestelyiden sopimiseksi: sami.lopakka(a)urasampo.fi


Huomioithan, että webinaareja ei lyhytkestoisuutensa vuoksi lueta aktiivimallin mukaisiin, aktiivisuutta kerryttäviin toimenpiteisiin. Voit lukea aktiivimallista lisää tästä.