Kausitapahtumat

Kausitapahtumat tarjoavat Urasampo-hankkeen kohderyhmälle ajankohtaisia koulutuksellisia palveluita, joihin voi osallistua matalalla kynnyksellä. Kausitapahtumia ovat mm. koulutuskausiemme avajaiset, erilaiset teemapäivät kovatasoisine kouluttajavieraineen (Oulussa ja muualla Pohjois-Suomen alueella), CV-valokuvaukset, Keskustelufoorumit sekä Webinaarit. Aktiivimallin mukaiset, työnhakua tukevat ja aktiivisuutta kerryttävät tilaisuudet on alla merkitty aina erillisellä leimalla.

Avoinna oleviin tilaisuuksiimme pääset ilmoittautumaan täällä.


Teemapäivät – Tulossa:


Hyvä tietää työoikeudesta

Keskiviikko 22.5. klo 12.30-16.00
Vanhan Paloaseman Baari, Kauppurienkatu 24, Oulu

Iltapäivän aikana perehdymme työlainsäädäntöön käytännössä. Aiheina ovat muun muassa työnantajan ja palveluksessa olevan oikeudet ja velvollisuudet, palvelusuhteeseen ottaminen ja ehdoista sopiminen, henkilötietojen käsittely, henkilöarviointi ja yhdenvertainen kohtelu.

Työoikeusasiat ovat viime vuosina olleet muutospaineiden alla – tässä koulutuksessa voit kysyä ajankohtaisimmat tiedot suoraan lakimieheltä.

Asiantuntijana lakimies Tuomas Oksanen, Insinööriliitto.

Ilmoittautuminen käynnissä.


CV-valokuvaus

Tiistai 28.5. klo 12.00-15.45
Insinööriliiton toimisto, Hallituskatu 29 A (4. krs), Oulu

Tule ammattikuvaajan kuvattavaksi - saat maksutta edustavan kuvan itsestäsi CV:tä tai vaikkapa LinkedIn-profiiliasi varten! Kuvausvuoroasi odotellessa tarjolla on kahvia ja teetä.

Kuvauksen toteuttaa Studio Ollila.

Ilmoittautuminen käynnissä.


Keskustelufoorumit työelämän ajankohtaisista ilmiöistä

Urasammon säännölliset Keskustelufoorumit ajatustenvaihdosta ja yhdessä aikaansaamisesta kiinnostuneille korkeakoulutetuille. Ajankohtaisten foorumien keskusteluteemat valikoituvat kysynnän ja palautteen mukaan.

Ohjatut tilaisuudet sisältävät teemanmukaisia asiantuntija-alustuksia, pienryhmätyöskentelyä sekä arviointi- ja jatkosuunnitelmakeskusteluja. Keskustelufoorumit voidaan toteuttaa myös työpajoina tai verkkokeskusteluina. Oulussa järjestettäviin tilaisuuksiin otamme mukaan 15 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Kevään 2019 keskustelufoorumit löydät alta.


Keskustelufoorumi: Innostumisia ja onnistumisia

Verkkojulkaisujen sarja keväästä 2019 alkaen

Urasampo-hankkeen tavoitteena on tuottaa työnhakuun ja urasuunnitteluun liittyviä onnistumisia asiakkailleen. Lisäksi yhtenä Urasammon tilaisuuksien ja palveluiden erityispiirteenä on niiden innostavuus aktiiviseen ja tehokkaaseen työnhakuun, uusinta tietoa ja tehokkaimpia työnhaun välineitä hyödyntäen. Keväästä 2019 alkaen pureudumme Urasammon somekanavissa näihin innostumisen ja onnistumisen teemoihin - yhdessä Urasammon nykyisten ja entisten asiakkaiden kanssa.

Verkkojulkaisuissa kuulemme Urasammon asiakkaiden onnistumistarinoita ja uravalmentajiemme käytännönläheisiä vinkkejä sekä keskustelemme hankkeen eri kanavissa työnhaun onnistumisen edellytyksistä monesta eri näkökulmasta.

Urasampo LinkedIn - Urasampo Facebook - Urasampo Instagram


Keskustelufoorumi: Kevytyrittäjyys

Torstai 23.5. klo 12.30-15.30
Insinööriliiton toimisto, Hallituskatu 29 A (4. krs), Oulu

Monella on työnhakijana halukkuutta lisäansioihin sivutoimisen yrittäjyyden, freelance-tyyppisten töiden tai ns. kevytyrittäjyyden kautta. Mitä kevytyrittäjyys on? Mitkä ovat itsensätyöllistäjän vastuut ja velvollisuudet? Mistä asioista laskutuspalveluyritys huolehtii? Mille toimialoille ja millaiseen toimintaan laskutuspalveluiden kautta toimiminen parhaiten sopii? Miten kevytyrittäjyys vaikuttaa työttömyysturvaan?

Tässä tilaisuudessa keskustelemme asiantuntijoiden kanssa, mitä itsensätyöllistäminen vaatii esimerkiksi oman osaamisen hinnoittelun, markkinoinnin ja toimeksiannoista sopimisen osalta. Käymme myös läpi, mitä laskutuspalvelun kautta toimiminen on käytännön tasolla.

Foorumin asiantuntijavieraana Matti Jääskeläinen, Omapaja.

Ilmoittautuminen käynnissä.


Urasammon Webinaarituotanto – Livenä ja tallenteina

Ajankohtaiset ja korkeatasoiset webinaarit tarjoavat keskeiset työnhakuopit tiivistetyssä muodossa. Webinaareihin osallistut kätevästi vaikka kotisohvaltasi. Et tarvitse osallistumiseen mitään tiettyä erikoisohjelmistoa tai -välineitä, kuulokkeiden käyttöä toki suositellaan. Kun olet ilmoittautunut, saat osallistumislinkin ja tarkemmat ohjeet hyvissä ajoin ennen webinaaria. Webinaarien kesto on noin 75 minuuttia.

Huomioithan, että webinaareihin osallistumista eikä tallenteiden katselua ei lyhytkestoisuutensa vuoksi lueta aktiivimallin mukaisiin, aktiivisuutta kerryttäviin toimenpiteisiin. Voit lukea aktiivimallista lisää tästä.


Kevään 2019 kaikki live-webinaarit on nyt pidetty ja live-lähetykset ovat ohjelmassa seuraavan kerran syksyllä. Menneet webinaarimme tulevat tallenteina tarjolle noin viikon kuluttua live-lähetyksistä ja ovat katsottavissa noin vuoden ajan. Tallennekirjastomme tämänhetkisen tarjonnan löydät klikkaamalla tästä.HUOM. Mikäli tarkoituksenasi on näyttää webinaarejamme isommalle ryhmälle kerralla (oppilaitokset, TE-toimistot, ammattiliitot yms.), olethan yhteydessä meihin sähköpostitse ohjeistuksen ja käytännön järjestelyiden sopimiseksi: sami.lopakka(a)urasampo.fi