Kausitapahtumat

Kausitapahtumat tarjoavat Urasampo-hankkeen kohderyhmälle ajankohtaisia koulutuksellisia palveluita, joihin voi osallistua matalalla kynnyksellä. Kausitapahtumia ovat mm. erilaiset teemapäivät kovatasoisine kouluttajavieraineen (Oulussa ja muualla Pohjois-Suomen alueella), CV-valokuvaukset, Keskustelufoorumit sekä Webinaarit.

Avoinna oleviin tilaisuuksiimme pääset ilmoittautumaan täällä.


Teemapäivät – Tulossa:


CV-valokuvaus

Maanantai 3.12. klo 12.00-16.00
Insinööriliiton toimisto, Hallituskatu 29 A (4. krs), Oulu

Tule ammattikuvaajan kuvattavaksi - saat maksutta edustavan kuvan itsestäsi CV:tä tai vaikkapa LinkedIn-profiiliasi varten! Kuvausvuoroasi odotellessa tarjolla on kahvia ja teetä.

Kuvaajana Jarmo Ollila, Studio Ollila.

Ilmoittautuminen käynnissä!


Keskustelufoorumit työelämän ajankohtaisista ilmiöistä

Syksyllä 2018 alkavat Urasammon säännölliset Keskustelufoorumit ajatustenvaihdosta ja yhdessä aikaansaamisesta kiinnostuneille korkeakoulutetuille. Ajankohtaisten foorumien keskusteluteemat valikoituvat kysynnän ja palautteen mukaan.

Ohjatut tilaisuudet sisältävät teemanmukaisia asiantuntija-alustuksia, pienryhmätyöskentelyä sekä arviointi- ja jatkosuunnitelmakeskusteluja. Keskustelufoorumit voidaan toteuttaa myös työpajoina. Kuhunkin tilaisuuteen otamme mukaan 20 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Syksyn 2018 keskustelufoorumit löydät alta.


Keskustelufoorumi: Oppia ikä kaikki

Torstai 11.10. klo 12.30-15.30
Insinööriliiton toimisto, Hallituskatu 29 A (4. krs), Oulu

Jatkuvassa muutoksessa oleva työelämä asettaa vaatimuksia myös työnhakijan osaamisen päivittämiselle ja elinikäiselle oppimiselle. Monenlaista lisä- ja täydennyskoulutusta on tarjolla, mutta aina ei ole helppoa löytää lukuisista vaihtoehdoista itselleen sopivimpia, saati arvioida mikä koulutus palvelisi parhaiten uralla etenemistä juuri tämän hetken työmarkkinatilanteessa. Lisäksi kouluttautuminen saattaa vaikuttaa työttömyysturvaan ja toimeentuloon joskus hieman yllättävilläkin tavoilla.

Keskustelufoorumilla käsitellään asiantuntija-alustusten ja yhteisen keskustelun kautta erilaisia koulutusvaihtoehtoja, työvoimakoulutuksen tarjontaa sekä muuta alueen koulutustarjontaa. Käsittelemme myös sitä, millaista osaamista lisäkoulutuksella juuri nyt kannattaisi hankkia, jotta työllistymismahdollisuudet paranisivat. Foorumin keskeisinä teemoja ovat myös koulutuksen aikainen toimeentulo sekä opiskelun vaikutukset työttömyysturvaan. Tilaisuuden aikana kootaan linkkejä ja vinkkejä, joita hyödyntämällä voit hakea tarkempaa tietoa tietoa eri koulutuksista sekä hakeutua niihin mukaan.

Keskustelun asiantuntijavieraina Mikko Ojala ja Diana Yletyinen Oulun yliopistosta, Aulikki Suokas ja Anna Salomaa Oulun ammattikorkeakoulusta sekä Milla Rasmus ja Laura Kettunen TE-palveluista.

Ilmoittautuminen päättynyt.


Keskustelufoorumi: Käyntikortista mini-CV

Torstai 1.11. klo 12.30-15.30
Insinööriliiton toimisto, Hallituskatu 29 A (4. krs), Oulu

Käyntikortti on aktiivisen työnhakijan verkostoitumisväline ja oivallinen keino tuoda yhteystietojen lisäksi myös oma ydinosaaminen näkyville. Työnhaussa jokainen kohtaaminen voi olla työllistymisen kannalta merkittävä, ja verkostoitumistilanteissa luontevinta on usein antaa juuri käyntikortti keskustelukumppanille. Käyntikortista voi tehdä mini-CV:n, johon kirjaa olennaisimmat vahvuudet ja ydinosaamiset.

Keskustelufoorumin aikana käymme keskustellen läpi olennaisimmat asiat, jotka mini-CV:n tekemisessä kannattaa huomioida. Tämän jälkeen jokainen pääsee suunnittelemaan ja rakentamaan omaa mini-CV:tään. Hyödynnämme netin palveluntarjoajia, joilla on laajat valikoimat mallipohjia. Pienryhmätyöskentelyssä hiomme ajatusaihioita napakoiksi ja osaamista korostaviksi.

Tarvitset tilaisuuteen mukaan oman tietokoneesi. Ota mukaan myös ajantasainen CV:si, jonka pohjalta mini-CV:tä on helpompi lähteä työstämään.

Foorumin vetäjinä Hanna Kela ja Venla Vuorjoki, Urasampo.

Ilmoittautuminen päättynyt.


Keskustelufoorumi: Hyvä diili - Työsopimuksen avainkohtia

Tiistai 4.12. klo 12.30-15.30
Insinööriliiton toimisto, Hallituskatu 29 A (4. krs), Oulu

Pohditko, mitä kaikkea työsopimuksen solmimisessa kannattaisi ottaa huomioon? Miten sopimuksen sisältöön voisi itse vaikuttaa? Mitä laki sanoo, mitkä kohdat ovat neuvoteltavissa? Askarruttaako jokin asia?

Tämän keskustelufoorumin aikana saat tietopaketin työsopimuksen kiemuroista ja sen olennaisista kohdista. Asiantuntija-alustuksen jälkeen tilaisuus rakentuu keskustelulle ja osallistujien kysymyksille.

Keskustelufoorumin asiantuntijana alueasiamies Jukka Orava, Tekniikan akateemiset.

Ilmoittautuminen käynnissä!


Urasammon Webinaarituotanto – Livenä ja tallenteina

Ajankohtaiset ja korkeatasoiset webinaarit tarjoavat keskeiset työnhakuopit tiivistetyssä muodossa koko Pohjois-Suomen alueelle. Webinaareihin osallistut kätevästi vaikka kotisohvaltasi. Et tarvitse osallistumiseen mitään tiettyä erikoisohjelmistoa tai -välineitä, kuulokkeiden käyttöä toki suositellaan. Kun olet ilmoittautunut, saat osallistumislinkin ja tarkemmat ohjeet hyvissä ajoin ennen webinaaria. Webinaarien kesto on noin 75 minuuttia.


Syksyn 2018 webinaarit:

Torstai 4.10. klo 14.00-15.15 Työnhakukunto ja itsensä johtaminen (Asiantuntijana urakoordinaattori Hanna Kela, Urasampo)

Tiistai 9.10. klo 14.00-15.15 Vakuuttava CV kohta kohdalta (Asiantuntijana Jaana Lauri, Koreko)

Keskiviikko 10.10. klo 14.00-15.15 Löydä ja tule löydetyksi netissä (Asiantuntijana Tom Laine, HC Services)

Tiistai 16.10. klo 14.00-15.15 Haastatteluun johtava työhakemus (Asiantuntijana Jaana Lauri, Koreko)

Torstai 18.10. klo 14.00-15.15 Verkostoituminen ja piilotyöpaikat (Asiantuntijana Jaana Lauri, Koreko)

Tiistai 30.10. klo 14.00-15.15 Vastavalmistuneena työmarkkinoilla (Asiantuntijana Jaana Lauri, Koreko)

Menneet webinaarit tulevat tallenteina tarjolle noin viikon kuluttua live-lähetyksestä. Tallenteet ovat katsottavissa noin vuoden ajan.

Tallennekirjastomme tämänhetkisen tarjonnan löydät täältä.


HUOM. Mikäli tarkoituksenasi on näyttää webinaarejamme isommalle ryhmälle kerralla (oppilaitokset, TE-toimistot, ammattiliitot yms.), olethan yhteydessä meihin sähköpostitse ohjeistuksen ja käytännön järjestelyiden sopimiseksi: sami.lopakka(a)urasampo.fi


Huomioithan, että ESR-hankkeiden (kuten Urasampo) palveluja ei tällä hetkellä lueta aktiivimallin mukaisiin, aktiivisuutta kerryttäviin toimenpiteisiin. Voit lukea aktiivimallista lisää tästä.