Kausitapahtumat

Kausitapahtumat tarjoavat Urasampo-hankkeen kohderyhmälle ajankohtaisia koulutuksellisia palveluita, joihin voi osallistua matalalla kynnyksellä. Kausitapahtumia ovat mm. koulutuskausiemme avajaiset, erilaiset teemapäivät kovatasoisine kouluttajavieraineen (Oulussa ja muualla Pohjois-Suomen alueella), CV-valokuvaukset, Keskustelufoorumit sekä Webinaarit.

Avoinna oleviin tilaisuuksiimme pääset ilmoittautumaan täällä.


Teemapäivät – Tulossa:


CV-valokuvaus

Tiistai 5.2. klo 12.00-15.45
Insinööriliiton toimisto, Hallituskatu 29 A (4. krs), Oulu

Tule ammattikuvaajan kuvattavaksi - saat maksutta edustavan kuvan itsestäsi CV:tä tai vaikkapa LinkedIn-profiiliasi varten! Kuvausvuoroasi odotellessa tarjolla on kahvia ja teetä.

Kuvauksen toteuttaa Studio Ollila.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen avautuu tiistaina 15.1. klo 10.00.


Avajaiset - Toimivat tavoitteet eivät sammaloidu

Keskiviikko 6.2. klo 8.15-16.00
Vanhan Paloaseman Ullakko, Kauppurienkatu 24, Oulu

Urasammon kevätkauden avajaisia vietetään tavoitteenasettelun merkeissä! Mielekkäillä tavoitteilla on tutkitusti hyvinvointia edistävä vaikutus ihmisen elämään. Ne ovat yhteydessä kaikkiin elämään osa-alueisiin ja ihmisen fyysinen, psyykkinen ja taloudellinenkin menestys lisääntyy oikein asetetuista tavoitteista. Teemapäivä rakentuu seuraavista aiheista.

• Arvot merkityksellisten tavoitteiden taustalla

• Hyvinvointia edistävät tavoitteet

• Tavoitteiden asettaminen ja seuranta

• Motivaatio ja motivaation johtaminen

• Esteet tavoitteiden ja motivoitumisen tiellä

Koulutuksen asiantuntijoina ja avajaisvieraina Tavoitegurut Lasse Seppänen ja Mikko Törmälehto.

Ilmoittautuminen avajaisiin avautuu tiistaina 15.1. klo 10.00.


Mindfulness työnhaun tukena

Tiistai 9.4. klo 8.15-16.00
Vanhan Paloaseman Baari, Kauppurienkatu 24, Oulu

Mindfulness – mistä on kyse ja mihin menetelmällä pyritään? Tässä teemapäivässä kuulemme, millä tavalla mindfulness voisi toimia työnhaunkin tukena. Kouluttajan johdolla etsimme vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin:

• Kuinka voin hyödyntää menetelmää ja harjoitteita omassa arjessani?

• Miten helpotan stressiä, ahdistusta, mahdollisia univaikeuksia?

• Kuinka vahvistan kykyäni olla läsnä tässä hetkessä?

• Miten voin parantaa keskittymiskykyäni?

• Kuinka voi lisätä tyytyväisyyttä elämässäni?

Tässä tutkimustiedon, harjoitteiden ja kokemuksellisen oppimisen vuorotteluun rakentuvassa teemapäivässä saat ohjeistusta myös omatoimiseen mindfulness-harjoitteluun.

Asiantuntijana Tiia Kallio, Axico.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen avautuu tiistaina 19.3. klo 10.00.


Hyvä tietää työoikeudesta

Keskiviikko 22.5. klo 12.30-16.00
Vanhan Paloaseman Baari, Kauppurienkatu 24, Oulu

Iltapäivän aikana perehdymme työlainsäädäntöön käytännössä. Aiheina ovat muun muassa työnantajan ja palveluksessa olevan oikeudet ja velvollisuudet, palvelusuhteeseen ottaminen ja ehdoista sopiminen, henkilötietojen käsittely, henkilöarviointi ja yhdenvertainen kohtelu.

Työoikeusasiat ovat viime vuosina olleet muutospaineiden alla – tässä koulutuksessa voit kysyä ajankohtaisimmat tiedot suoraan lakimieheltä.

Asiantuntijana lakimies Tuomas Oksanen, Insinööriliitto.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen avautuu perjantaina 26.4. klo 10.00.


CV-valokuvaus

Tiistai 28.5. klo 12.00-15.45
Insinööriliiton toimisto, Hallituskatu 29 A (4. krs), Oulu

Tule ammattikuvaajan kuvattavaksi - saat maksutta edustavan kuvan itsestäsi CV:tä tai vaikkapa LinkedIn-profiiliasi varten! Kuvausvuoroasi odotellessa tarjolla on kahvia ja teetä.

Kuvauksen toteuttaa Studio Ollila.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen avautuu perjantaina 26.4. klo 10.00.


Keskustelufoorumit työelämän ajankohtaisista ilmiöistä

Urasammon säännölliset Keskustelufoorumit ajatustenvaihdosta ja yhdessä aikaansaamisesta kiinnostuneille korkeakoulutetuille. Ajankohtaisten foorumien keskusteluteemat valikoituvat kysynnän ja palautteen mukaan.

Ohjatut tilaisuudet sisältävät teemanmukaisia asiantuntija-alustuksia, pienryhmätyöskentelyä sekä arviointi- ja jatkosuunnitelmakeskusteluja. Keskustelufoorumit voidaan toteuttaa myös työpajoina. Kuhunkin tilaisuuteen otamme mukaan 15 ensimmäiseksi ilmoittautunutta. Kevään 2019 keskustelufoorumit löydät alta.


Keskustelufoorumi: Visuaalinen CV Canvalla

Torstai 14.3. klo 12.30-15.30
Insinööriliiton toimisto, Hallituskatu 29 A (4. krs), Oulu

Olethan päivittänyt CV:si niin, että siitä käy selkeästi ilmi osaamisesti, keskeisin työkokemun, koulutustausta ja yhteystiedot? Jos nämä avainkohdat jo löytyvät, mutta kaipaat vielä uutta visuaalista ilmettä ja tapaa erottua muista hakijoista, kannattaa ilmoittautua tähän työpajamaiseen iltapäivään. Käymme tiiviisti keskustellen läpi olennaisimmat asiat, jotka visuaalisen CV:n tekemisessä kannattaa ottaa huomioon. Perehdymme Canvan perustoimintoihin, minkä lisäksi saat konkreettisia vinkkejä oman visuaaliseen CV:seen liittyen.

Tämän jälkeen jokainen pääsee työstämään omaa visuaalista CV:tään Canvalla. Pienryhmien ideointihetket tarjoavat mahdollisuuden tarkastella omaa ansioluetteloa ulkopuolisen näkökulmasta ja oppia muiden ratkaisuista. Kaikki saavat henkilökohtaista palautetta niin kouluttajilta kuin muilta osallistujiltakin. Halutessasi saat työpajan jälkeen viimeistelemästäsi CV:sta kommentit kouluttajilta sähköpostitse. Tämä mahdollisuus on voimassa noin kahden viikon ajan tilaisuuden jälkeen.

Tarvitset työpajaan mukaan oman tietokoneen. Ota mukaasi myös kuvasi (sähköisessä muodossa), ja ajantasainen CV:si, jonka pohjalta Canva-versiota on helpompi lähteä työstämään. Ennen tilaisuutta:

1. Luo tunnus ilmaiselle graafisen suunnittelun Canva-sivustolle ja etsi jo valmiiksi muutama oman CV:si asiasisältöön sopiva CV-mallipohja, johon saat liitettyä myös valokuvasi. Hyödynnämme näitä pohjia koulutuksessa.

2. Tutustu Urasammon muutamaan valmiiseen Canvalla tehtyyn malli-CV:seen, löydät ne täältä.

3. Mikäli haluat palauttaa mieleesi nykyaikaisen CV:n perusteet, voit katsoa esimerkiksi katsoa Urasammon tallennekirjastosta Jaana Laurin vetämän webinaarin "Vakuuttava CV kohta kohdalta".

Keskustelufoorumin asiantuntijoina Urasammon Hanna Kela ja Venla Vuorjoki.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen avautuu tiistaina 19.2. klo 10.00.


Keskustelufoorumi: Innostumisia ja onnistumisia

Torstai 11.4. klo 12.30-15.30
Insinööriliiton toimisto, Hallituskatu 29 A (4. krs), Oulu

Urasampo-hankkeen tavoitteena on tuottaa työnhakuun ja urasuunnitteluun liittyviä onnistumisia asiakkailleen. Lisäksi yhtenä Urasammon tilaisuuksien ja palveluiden erityispiirteenä on niiden innostavuus aktiiviseen ja tehokkaaseen työnhakuun, uusinta tietoa ja tehokkaimpia työnhaun välineitä hyödyntäen. Tässä keskusteluiltapäivässä pureudutaan näihin innostumisen ja onnistumisen teemoihin, yhdessä Urasammon nykyisten ja entisten asiakkaiden kanssa.

Keskustelufoorumilla kuulemme Urasammon asiakkaiden onnistumistarinoita sekä pääsemme keskustelemaan työnhaussa onnistumisen edellytyksistä monesta eri näkökulmasta. Innostus-teemaan pureudumme osallistujakokemusten, alustetun asiakeskustelun ja käytännön vinkkien näkökulmasta - hankkeen tarjoamia tulevia innostumisen ja onnistumisen mahdollisuuksia unohtamatta!

Foorumin vetäjinä Urasammon Hanna Kela ja Venla Vuorjoki. Muut puhujavieraat vahvistetaan myöhemmin.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen avautuu tiistaina 19.3. klo 10.00.


Keskustelufoorumi: Kevytyrittäjyys

Torstai 23.5. klo 12.30-15.30
Insinööriliiton toimisto, Hallituskatu 29 A (4. krs), Oulu

Monella on työnhakijana halukkuutta lisäansioihin sivutoimisen yrittäjyyden, freelance-tyyppisten töiden tai ns. kevytyrittäjyyden kautta. Mitä kevytyrittäjyys on? Mitkä ovat itsensätyöllistäjän vastuut ja velvollisuudet? Mistä asioista laskutuspalveluyritys huolehtii? Mille toimialoille ja millaiseen toimintaan laskutuspalveluiden kautta toimiminen parhaiten sopii? Miten kevytyrittäjyys vaikuttaa työttömyysturvaan?

Tässä tilaisuudessa keskustelemme asiantuntijoiden kanssa, mitä itsensätyöllistäminen vaatii esimerkiksi oman osaamisen hinnoittelun, markkinoinnin ja toimeksiannoista sopimisen osalta. Käymme myös läpi, mitä laskutuspalvelun kautta toimiminen on käytännön tasolla.

Foorumin puhujavieraat vahvistetaan myöhemmin.

Ilmoittautuminen tilaisuuteen avautuu perjantaina 26.4. klo 10.00.


Urasammon Webinaarituotanto – Livenä ja tallenteina

Ajankohtaiset ja korkeatasoiset webinaarit tarjoavat keskeiset työnhakuopit tiivistetyssä muodossa koko Pohjois-Suomen alueelle. Webinaareihin osallistut kätevästi vaikka kotisohvaltasi. Et tarvitse osallistumiseen mitään tiettyä erikoisohjelmistoa tai -välineitä, kuulokkeiden käyttöä toki suositellaan. Kun olet ilmoittautunut, saat osallistumislinkin ja tarkemmat ohjeet hyvissä ajoin ennen webinaaria. Webinaarien kesto on noin 75 minuuttia.


Kevätkauden 2019 live-webinaarit:

Keskiviikko 13.3. klo 14.00-15.15 Johdatus nykyaakaiseen työnhakuun / Asiantuntijana Jaana Lauri, Koreko

Maanantai 18.3. klo 14.00-15.15 Valmistautumalla hyöty irti rekrymessuista / Asiantuntijana Jaana Lauri, Koreko

Tiistai 19.3. klo 14.00-15.15 Jos et sä soita (kylmät puhelut työnantajille) / Asiantuntijana Jaana Lauri, Koreko

Keskiviikko 20.3. klo 14.00-15.15 Avaimet onnistuneeseen haastatteluun / Asiantuntijana Jaana Lauri, Koreko

Tiistai 26.3. klo 14.00-15.15 Henkilöbrändin rakentaminen verkossa / Asiantuntijana Riikka Annika Keskitalo, HC Services

Löydät tulevien webinaarien tarkemmat koulutuskuvaukset täältä.

Menneet webinaarit tulevat tallenteina tarjolle noin viikon kuluttua live-lähetyksestä ja ovat katsottavissa noin vuoden ajan. Tallennekirjastomme tämänhetkisen tarjonnan löydät klikkaamalla tästä.

Ilmoittautuminen kaikkiin kevään live-lähetyksiin avautuu tiistaina 19.2. klo 10.00 täällä.HUOM. Mikäli tarkoituksenasi on näyttää webinaarejamme isommalle ryhmälle kerralla (oppilaitokset, TE-toimistot, ammattiliitot yms.), olethan yhteydessä meihin sähköpostitse ohjeistuksen ja käytännön järjestelyiden sopimiseksi: sami.lopakka(a)urasampo.fi


Huomioithan, että ESR-hankkeiden (kuten Urasampo) palveluja ei tällä hetkellä lueta aktiivimallin mukaisiin, aktiivisuutta kerryttäviin toimenpiteisiin. Voit lukea aktiivimallista lisää tästä.