Pitkospuut työllistymiseen

Tervetuloa! Pitkospuut työllistymiseen on edellisen hankkeemme Urasammon tieto- ja harjoittelupaketti valmistumisvaiheessa oleville yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijoille.

Pitkospuihin on koottu nykyaikaisen työnhaun olennaisimpia sisältöjä viiden eri moduulin alle niin videoiden, vinkkilistojen, tehtävien kuin lisätietolinkkienkin muotoon. Voit hyödyntää Pitkospuiden materiaaleja joko yksittäisinä apuvälineinä tai systemaattisesti läpikäyden kattavana johdatuksena tuloksekkaaseen työnhakuun. Materiaalit on suunniteltu siten, että niitä voidaan hyödyntää myös osana korkeakoulujen tarjoamaa uraohjausta.

Aloita matkasi Pitkospuilla katsomalla alla oleva videoklippi.

Työnhaku on taitolaji, jonka haltuunottoon kannattaa panostaa ja käyttää aikaa. Olemme koonneet Pitkospuihin kaiken olennaisen loogisesti etenevään järjestykseen, jota seuraamalla saat varmasti homman haltuun. Paketissa on huomioitu myös saavutettavuus - löydät esimerkiksi puhe- ja keskusteluvideoihin tekstitykset (tekstitys: Heli Säkkinen).

Pääset Pitkospuiden moduuleihin alla olevia bannereita klikkaamalla. Voit edetä Pitkospuilla joko järjestyksessä tai tarpeidesi mukaan valikoiden.

Bannerilinkki moduuliin 1 - Proaktiivinen työnhaku

Bannerilinkki moduuliin 2 - Oma osaaminen ja urapolku

Bannerilinkki moduuliin 3 - LinkedIn ja some työnhaussa

Bannerilinkki moduuliin 4 - Työnhaun asiakirjat

Bannerilinkki moduuliin 5 - Haastattelusta työsuhteeseen


ELY-keskuksen myöntämän ESR-rahoituksen lisäksi Urasammon rahoittajina ja taustalla toimivat akavalaiset ammattiliitot Tekniikan akateemiset, Insinööriliitto alueyhdistyksineen, Opettajien Ammattijärjestö, Akavan Erityisalat, Suomen Ekonomit, Tradenomit, Myynnin ja markkinoinnin ammattilaiset sekä Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut. Oppilaitoksista mukana olivat Oulun yliopisto, Lapin yliopisto sekä pohjoissuomalaiset ammattikorkeakoulut: Oulun AMK, Lapin AMK, Kajaanin AMK ja Centria-AMK. Hankkeen kuntarahoittajina yhteistyössä toimivat Oulu, Kemi, Tornio, Kajaani, Ylivieska, Raahe, Kempele, Liminka ja Ii. Hanketta hallinnoi Pohjois-Suomen omatoimisen työllistymisen tuki PSOTTY ry.