Yhtä merkittävimmistä rooleista työnhaussa näyttelevät hakijan CV eli ansioluettelo sekä erilaiset hakemuskirjeet ja -lomakkeet. Tässä moduulissa saat tietoa ja vinkkejä siitä, miten näytät hakupapereissasi parhaat puolesi sekä herätät rekrytoijan mielenkiinnon ja pääset keskustelemaan rekrytoijan kanssa työhaastatteluun.

Moduulista löydät sekä videomateriaalia, vinkkilistoja että täytettäviä tehtäväpohjia omien työnhakuasiakirjojesi tekemisen ja sanoituksen kohdentamisen tueksi. Voit käydä systemaattisesti läpi koko moduulin kohta kohdalta tai valita itseäsi eniten kiinnostavat teemat tarjolla olevista materiaaleista. Moduulin lopusta löydät myös linkkejä ja vinkkejä syventävään lisämateriaaliin, mikäli jokin aihe jää kiinnostamaan vielä varsinaisia Pitkospuita pidemmälle.

IHAN ENSIMMÄISEKSI

Ennen kuin aloitat työnhakupapereiden kirjoittamisen, tutustu näihin kuuteen vinkkiin ja ota ne hyötykäyttöön:

CV ELI ANSIOLUETTELO

Vakuuttava CV kokoaa selkeään muotoon perustietosi, ydinosaamisesi, historiasi ja aikaansaannoksesi. Hyvä CV herättää rekrytoijan kiinnostuksen ja vakuuttaa hänet myös sinun kiinnostuksestasi kyseistä tehtävää ja organisaatiota kohtaan. Perinteisen CV:n lisäksi voit tuoda samoja asioita esiin esimerkisi videon tai käyntikortin muodossa. Alta löydät tarkempia vinkkejä vakuuttavan CV:n laatimiseen:

Urasammon malli-CV:t:

Esimerkiksi Canvassa ja Word-ohjelmassa on valmiita pohjia, joiden myötä saat ansioluettelostasi visuaalisesti edustavan. Sähköisesti lähetettäessä CV kannattaa aina muuttaa ensin pdf-muotoon, jotta vastaanottaja saa sen varmasti avattua ja se aukeaa asettelultaan oikein. Ennen lähetystä CV on hyvä luetuttaa jollakin tuttavallasi tai vaikkapa entisellä kollegallasi.

Vinkkivideoita verkossa:

Muutama esimerkki video-CV:istä:

TYÖHAKEMUS

Työhakemus on CV:n aisapari, joka kohdennetaan vielä vahvemmin haettavaan tehtävään ja organisaatioon. Ohjeet ja työkalut toimivan ja haastatteluun johtavan työhakemuksen kirjoittamiseen löydät alta.

SYVENTÄVÄ LISÄMATERIAALI

Alta löydät webinaaritallenteen, jossa käsitellään vakuuttavan CV:n sisältöä englanniksi.

Syventävää verkkomateriaalia:

Vakuuttavat työnhakuasiakirjat toimivat pääsylippunasi työhaastatteluun ja lopulta toivomaasi työhön. Katso vielä, miten asia tiivistetään moduulin yhteenvedossa.

Jatka matkaasi Pitkospuilla alla olevia bannereita klikkaamalla: